Om Nordic Souvenir

För oss handlar souvenirer inte bara om gosedjur och magneter. Det handlar om minnen och gåvor, möten och uppskattning. Vår målsättning är att det är i vårt sortiment som barn, vuxna, svenska och utländska turister ska hitta sina favoriter. 

... FRÅN DÅ TILL NU

1978 började Peter Zollner som anställd i bolaget som Allan Flink startade 1939. Då sålde man vävda och broderade märken till turistanläggningar i fjällvärlden. Peter jobbade hårt, men hade samtidigt och drömmen att förändra och förnya, inte bara bolaget utan också hela branschen.

Med erfarenheten i ryggen köpte Peter bolaget 1985 och fokuserade om verksamheten till souvenirer. För trettio år sedan gjorde Peter sin första inköpsresa till Asien och har sedan dess genom åren gjort över fyrtio resor. 2010 bytte bolaget namn till vad det heter idag, Nordic Souvenir.

Genom att korta ledtiderna och börja handla direkt av fabrikerna kunde Nordic Souvenir börja erbjuda ett större sortiment än tidigare, börja göra kundanpassade souvenirer och hålla ett större lager för att snabba upp sina leveranser.

Idag är Nordic Souvenir störst i norden i sin bransch, med 1000-tals produkter i sortimentet och med en årlig omsättning som ligger strax över 45 miljoner kronor. Med över 20 heltidsanställda säkrar man god service och stabilitet. Men resan slutar inte här, Nordic Souvenir kommer alltid sträva efter att upptäcka nya spännande marknader och fortsätta utveckla nya och bättre produkter.

SKARPAST PÅ PRODUKTUTVECKLING MED
MOTIV AV VÅR EGEN KONSTNÄR

PERSONLIG SERVICE
Som kund får du en dedikerad kontaktperson som kommer med konkreta tips på vilka produkter som passar
din verksamhet bäst.

KUNDANPASSNING
Vår egen konstnär Marja, som bor idylliskt i djupaste Norrland skapar våra allra vackraste motiv, som du bara hittar hos oss.

SNABB LEVERANS
Med ett stort lager kan vi se till att du alltid får snabba leveranser. Med välfyllda hyllor har våra kunder alltid produkter att sälja.

ALLTID I FRAMKANT
Vi lägger mycket tid och resurser på utveckling av nya spännande souvenirprodukter. Det säkrar att du som kund till oss kan erbjuda din kunder nya produkter varje säsong.

MILJÖ OCH ANSVAR

Nordic Souvenir AB - har utarbetat riktlinjer för våra leverantörer i en så kallad uppförandekod. Denna bygger på FN:s barnkonvention och ILO:s konvention om arbetsvillkor och rättigheter i arbetslivet. Detta för att vi skall vara säkra på att våra souvenirer är tillverkade under goda arbetsförhållanden.

Generellt gäller att Nordic Souvenir AB har som krav på våra leverantörer att de följer all lokal lagstiftning och uppträder på ett ansvarsfullt och etiskt sätt avseende förhållandet till de anställda, miljö- och säkerhetsarbete.
LÄS MER

DU ÄR I GOTT SÄLLSKAP

Våra kunder finns i alla storlekar, i olika branscher och över hela norden. Gemensamt för våra kunder är att de visar oss förtroende och återkommer år efter år. Det är faktiskt väldigt ovanligt att en kund väljer att inte återkomma till oss. Vi försöker att alltid göra det lilla extra för att hjälpa våra kunder att lyckas bättre genom att välja rätt produkter och optimera exponeringen. Det vinner vi båda på. Att vi även har de produkter kunderna efterfrågar tillgängliga på lager och redo att levereras snabbt, gör oss till det självklara valet.

HUVUDKONTOR

I Linköping har vi vårt huvudkontor i våra egna lokaler. Här hittar du showroom för båda våra verksamheter med lagervaror och kunddesign.

NORDIC SOUVENIR AB
HUVUDKONTOR & UTSTÄLLNING, Gillbergagatan 40, SE-582 73 LINKÖPING
PLATSKONTOR, Upplandsgatan 2B, SE-111 23 STOCKHOLM
LAGER, Strandvägen 38, SE-837 31 JÄRPEN

Inga produkter matchar den valda filtreringen